Umbrië Umbrië was in vroegere tijden het land van de Etrusten, dit strekt zich uit aan beide zijden van de rivier de Tiber. Het ligt in het midden van Italië. Umbrië heet ook wel “het groene hart van Italië”, omdat het bijna geheel uit groen beboste heuvels en valleien is omgeven. Bekende plaatsen als Assisi, Orvieto en Perugia liggen in Umbrië.

Omdat Umbrië niet aan zee ligt, zou het eigenlijk te heet zijn voor de wijnbouw, maar de wijngaarden liggen op grotere hoogten in het gebergte en profiteren daarom van extra koelte. Jammer genoeg, is de wijn uit Umbrië buiten Italië nog niet zo bekend. Dat is echt zonde, want de wijnen zijn van hoge kwaliteit.

De Orvieto, is één van de belangrijkste witte wijnen van Umbrië. Meer dan de helft van de productie is van wijn beslaat de DOC Orvieto. Het is één van de oudste wijnen van Italië en was al in de zestiende eeuw bekend. Deze wijn wordt gemaakt van de witte grechetto druif en de trebbiano toscano. Omdat de bodem bij Orvieto bestaat uit Tufsteen, geeft dit het specifieke karakter aan de wijn. Echt een heerlijkheid, wil je hem ook proeven, dat kan natuurlijk. Zoek hem op in onze webwinkel en geef jezelf een verassend glas wijn cadeau.

De plaatselijke keuken in Umbrië, kent de Prosciutto di Norcia die hoogt in de bergen rijpt in koude vochtige kalkrotsen en op deze manier ontwikkeld hij zijn typische kruidige smaak.

Ook de lokale ‘Pasta e Lenticchie” is daar een bekende en heerlijk! Het is een Spaghetti met linzen, selderij, tomaat en knoflook.