ToscaneIn het midden van Italië, aan de westkust ligt Toscane. Het staat bekend onder de vakantiegangers, het is de bakermat van de Italiaanse taal, de literatuur en kunst. Toscane spreekt echt tot de verbeelding. Beroemd om zijn fantastische landschap en een overweldigende rijke cultuurgeschiedenis van de steden Florence, Pisa & Siena. Maar bovenal ook om haar wijnen.

Wanneer je wijnen uit Toscane drinkt, zal je ontdekken, dat het landschap met haar bergen, bossen en heuvels, de overal groeiende cypressen, olijfbomen en wijngaarden, volmaakt zijn. Het zijn de ideale omstandigheden voor het maken van zeer goede wijnen. Toscane produceert net als Piemonte, de hoogste kwaliteit wijn, sommige zelfs tot de beste van de wereld.

Denk aan het “kleine bruintje”, de Brunello. Een stoer glas wijn, met een goed gerecht erbij en je hebt het gevoel alsof je zelf in Toscane zit.

In de keuken van Toscane van vind je veel bonen, amandelen, honing, kastanjes. DOP Pecorino en Prociutto ham. Papardelle, rijst met intkvis. Je kunt het zo gek niet verzinnen of de Toscaanse keuken heeft het.