SCAE Barista & Passievruchten in je wijnglas!

geplaatst in: Maart 2016 | 0

Afgelopen maand hebben we heel wat ondernomen, heel veel onderzocht, hebben we heel veel gesproken en nagedacht wat wij verder gaan doen en ondernemen. Er is namelijk ook zoveel moois en zoveel leuks om te doen en te ontdekken en vooral om te proeven.

Ook hebben we weer een heleboel nieuwe mensen leren kennen, mensen die een gezamenlijke passie met ons delen en wij met hen. Hoe meer mensen dezelfde passies in je omgeving hebben, hoe gezelliger het lijkt op de één of andere manier. Het geeft altijd zo’n natuurlijk gevoel van thuiskomen.

SCAE Barista

Na aardig wat glazen wijn, en kopjes koffie kunnen wij zeggen dat Sander vanaf heden officieel gediplomeerd SCAE Barista is! En vanaf heden zullen wij dan ook vele verhalen met jullie delen hoe het is om met je neus in de koffie te vallen…

Koffie & wijn hebben echt heel veel raakvlakken in smaak en geuren. Als getrainde proever op het gebied van wijnen, wordt het smaken omschrijven in de koffie leuk! Maar zeer zeker net zo moeilijk of misschien nog wel uitdagender. Ook in de koffie heeft het koffieplantje elk jaar weer opnieuw met zijn terroir te maken, net als dat ook voor de wijn geldt. Dus ook elke single koffie kan elk jaar anders smaken dan het jaar ervoor. Om het dan nog maar niet te hebben over de branding van je boon. Want ook hierin zitten vele verschillen.

Amsterdam coffee festivalZo heb ik eigenlijk van Sander geleerd dat als je een Dark Roast koffieboon kiest, je eigenlijk de vele eigenschappen van je boon maskeert en dat is toch zo zonde. Tijdens het Amsterdam Coffee Festival (door SCAE georganiseerd), hebben wij vele single espresso’s gedronken, en vooral ook koffie’s met een lichte of medium branding. Dan komen pas echt alle smaken en geuren van de koffieboon tot z’n recht.

Ditzelfde hebben wij op ons tripje naar Prowein Düsseldorf ook geproefd in onze wijnglazen. Dat elk terroir waar ook ter wereld waar wijn wordt verbouwd, één en dezelfde druif totaal anders smaakt en ruikt in je glas. Van de Amerikaanse Sauvignon Blanc uit Nappa Valley, waarin je tropische tonen proeft zoals lychee, ananas, banaan, perzikken & passievruchten je glas uit dansen, terwijl de Franse Sauvignon Blanc veel meer groenere tonen heeft, buxus en citrusfruit. In elk van de gevallen blijft dit een droge witte wijn, alleen de beleving van je wijnen zijn totaal anders. Van zonuren, tot windrichtingen, tot neerslag, tot mist, tot gemiddelde temperatuur, moment van oogsten alles heeft een bepalende factor. Aromas in glas

Voor je mond valt zoveel te ontdekken, dat het echt een genot is om te mogen genieten van al dat lekkers dat je in je glas of kopje voorbijkomt. Zo hebben wij op het coffee festival een VIP diner gehad, waarbij The Scandinavian Embassy een 3 gangen menu had bereid en in elke gang dit bereid
heeft met een bepaald type koffie, tevens werd er ook koffie bij geserveerd. Een zeer unieke ervaring, en je smaakpapillen gaan ineens heel anders nadenken.

Het zat al geruime tijd te broeden in onze gedachten, maar wilde eerst alles rustig de ruimte en tijd geven voor ontwikkeling, en inmiddels zijn we bijna zover, om een nieuwe cursus aan te bieden met koffie & wijn proeven.. Een unieke combinatie. Hoe proef je nu dezelfde smaken in je koffie die je ook in je wijn tegenkomt?! Kom het binnenkort bij ons ontdekken!! Dit wordt vervolgd.