Hush Heath Wine Estate

Balfour Rose

Hush Heath Wine Estate

 

Hush Heath Wine Estate

Bij Hush Heath Estate, geloven ze zeer sterk in de kracht van het beste fruit. Het wijn maken begint dan ook al in de wijngaard. De wijngaarden zijn te vinden op de glooiende heuvels van Kent. Ook wel de “The Garden of England” genoemd. Hun wijngaarden hebben een bepaalde sereniteit over zich heen. En elke wijngaard op zichzelf heeft al een microklimaat dat ervoor zorgt dat elke tros optimaal rijpt. Hush Heath gebruikt alleen hun eigen druiven voor hun gemaakte wijnen. De reden die zij hiervoor geven is zodat zij de “geschiedenis” van elke fles kunnen herleiden.

Bij Hush Heath vinden ze dat de beste smaken voor een sparkling wine, komt van de drie originele Champagne druiven. Chardonnay, Pinot Noir & Pinot Mineur. Zij hebben 14 hectare aangeplant met deze drie druivenrassen. De wijngaarden zijn zo aangeplant, dat zij onder begeleiding van wijnmakers de beste plek hebben tussen de appelboomgaarden. De druivenstokken profiteren van de uitstekende bodemkwaliteit, van Wealden klei. Wealden klei is uniek voor die hoek van Kent, wat zorgt voor structuur in de wijnen, een levendigheid met een gebalanceerde zuurgraad. Als je hier klikt, zie je een totale map, van het gehele Estate en de wandelroute die je kunt nemen langs de wijngaarden.

Al drie generaties wordt het land bewerkt, waardoor er een gedegen kennis is van de bodem en elke druivenstok (en appelboom daarvoor). Dagelijks worden de druivenstokken nagelopen, zodat elke beslissing op het juiste moment wordt genomen, voordat er geoogst wordt. Van het plukken van de bladeren, tot het ontdoen van onrijpe trossen, en dit gebeurt allemaal met de hand om ervoor te zorgen dat elke tros, de beste aroma’s kan ontwikkelen. Een kijkje nemen tijdens de oogst klik dan hier voor een impressie.

wijn maken

Pas sinds 2010 produceert Hush Heath Estate wijn, vanuit hun eigen winery. Deze is gemaakt met de beste wijnmakers instrumenten, van grote handgemaakte roestvrijstalen tanks vanuit Champagne, Frankrijk tot aan hun eigen botteling machine uit Italië. Dit om ervoor te zorgen dat zij alle trajecten van de groei van de druif tot aan het maken van de wijn, zelf in de hand hebben. Zo creëert Hush Heath z’n compleet eigen stijl van wijn maken.

Een van de kroonjuwelen van Hush Heath is hun Balfour Sparkling Rosé. Deze rosé zal binnen de kortste keren ook op jullie tafel kunnen verschijnen. Een  bekende Australische wijnproever van “Spitbucket” heeft er ook zo zijn mening over gegeven. De Balfour Sparkling Rosé, en deze mening delen wij volledig.