Denbies

Denbies

Denbies

 

Denbies Wine Estate

De wijngaarden van Denbies Wine Estate liggen in de North Downs. Nabij de stad Dorking, Surrey. Dit Estate wordt sinds 1984 gerund door één familie. De North Downs staan bekend om hun witte kalkgronden. Waarbij de wijngaarden zich in een perfect beschermde vallei bevinden, met heuvels gericht op het zuiden. De wijnen die van deze gronden komen, zijn van hoogstaande klasse, die het verdienen om gedronken te worden. De druivenstokken zijn sinds 1986 aangeplant en sindsdien zijn zij een van de grootste wijn producerende bedrijven in Engeland.

Denbies Wine Estate

De wijnen van Denbies staan inmiddels internationaal aangeschreven en geroemd, meermalig gold medal winner voor hun Sparkling wine, en voor het eerst ook voor hun English rosé. Meest recent een golden medal voor hun Noble Harvest dessertwijn. Waar ze gelukkig, bijna elk jaar op één en hetzelfde stukje grond binnen de wijngaard mee te maken krijgen. Puur door het perfecte microklimaten die er heersen in de vallei. Zoals de wijnmaker ons daar vertelde;

“…soms denkt men dat ik loop te dagdromen, zo vaak als ik omhoog kijk naar de lucht. Echter ben ik gewoon heel eager wanneer we kunnen buitenspelen om onze druiven te kunnen plukken.”

Denbies Estate bezit op dit moment 253 hectare aan grond, waarvan 80 hectare aan beschermde bosgebieden, waar niets mee mag gebeuren, zonder toestemming van de overheid, de rest van het grondbezit bestaat uit aanplant van druivenstokken, en staan er op Denbies wine estate nog eens 10 gebouwen.

Klik hier om een zeer gave opname te zien in vogelvlucht om een beetje een idee te krijgen van dit Estate.