AbruzzoAbruzzen is bekend om zijn ruige landschap, zijn “ruige” keuken, het is er leeg, en er is veel hoogte, authentieke dorpjes. De regio Molise en Abruzzo vormden tot 1963 samen een regio.

Het is een streek midden in de Apennijnen, het droge, schrale, bergachtige gebied wordt door de 2475 meter hoge San Sano beheerst, en de oostkant kent Abruzzo een smalle kuststrook langs de Adriatische Zee.

Er is een grote verscheidenheid te proeven in de wijnen door de gelaagdheid van de bergen in de streek. Hoger in de bergen komen de betere wijnen vandaan en lager in de bergen komen de wijnen met een iets mindere kwaliteit vandaan.

De bekende Trebbiano d’Abruzzo & Montepulciano d’Abruzzo. Helaas zijn er van de Montepulciano in de supermarkten zoveel wijnen die niet aan de kwaliteit voldoen, dat je haast zou twijfelen om een van deze prachtige wijnen te willen drinken. Gelukkig kan ik je hierin op andere gedachten doen brengen.

In de keuken van de Abruzzen wordt er veel gekookt met pepertjes (diavolini) en ook saffraan kun je hier vinden. Pasta Vongole is hier een bekende in de keuken, alleen hier wordt hij bereid zonder tomaat met peterselie. DeCecco pasta die we allemaal wel kennen uit de supermarkt komt hier vandaan.